בתי מלון

האם מותר לאכול בבית מלון של גויים? א”כ מה מותר לאכול? מדריך מקוצר לשוהה במלון אוקראיני.

אוכל בבתי מלון גוים

מה שכתבנו לגבי מסעדות צמחוניות, נכון גם לגבי ארוחה צמחונית בבתי מלון. אין לאכול אוכל מבושל של בית מלון, וגם במוצרים שאינם מבושלים יש לשים לב אם אין בהם מרכיבים שאינם כשרים.

מה אם כן ניתן לאכול במזנון שבארוחת הבוקר במלון?

ירקות ופירות, כגון: עגבנייה ומלפפון חתוכים (למעט בצל, צנון ושאר דברים חריפים כשהם חתוכים).

ניתן לבקש דג כשר (שיש לו קשקשים, בתנאים המפורטים בקישור) או תפוח אדמה וכדומה, ולצלותם כשהם עטופים בשתי שכבות של נייר אלומיניום, וזאת בתנאי שהיהודי יניח אותם על הגריל או בתנור (לאשכנזים די בכך שהיהודי הדליק את האש שבה משתמשים). באופן כללי, כשהאוכל עטוף היטב והוא אינו נוגע בשום אופן בדפנות הכלי, מותר לבשלו או לחממו במכשירים שאינם כשרים, כגון: מיקרו גל, תנור, גריל וכדומה. אם יש חשש לשאריות מזון על דפנות הכלי, צריך לעטוף את המאכל הכשר בשתי עטיפות.

כמו כן ניתן לשתות קפה ותה מבושלים ללא חלב(כי לדעת פוסקים רבים אין בהם דין ‘בישולי גויים’).
טוב לשתותם בכוסות חד פעמיות ובעדיפות שנייה בכוסות זכוכית .
בשעת הדחק ניתן לאכול גם ביצה קשה שבושלה במלון.

כלים – באכילת אוכל קר ניתן להשתמש בכלים נקיים של בית המלון. 3 ישנה עדיפות לכלי זכוכית למיניהם (דורלקס, קוראל, פיירקס וכדומה) על כלי חרסינה.

לחם בבית מלון.

פת גוי גם כאשר כל המרכיבים הם כשרים, חכמים גזרו שלא לאכול פת שאפאה גוי. כאשר אין במקום זה אופה יהודי, התירו לאכול פת של נחתום גוי, דהיינו פת שנאפתה לצורך מכירה ולא לשימוש עצמי. לחם שנאפה על ידי גוי לצריכה עצמית, אין לאוכלו (אפילו אם היהודי קונה אותו בתשלום), אלא אם כן לא ניתן כלל להשיג לחם אחר. אם יהודי משתתף באפייה, הלחם מותר לגמרי אך צריך להשתתף בהדלקת האש או בהכנסת העיסה לתנור, ולא די בהשתתפות בלישה וכדומה. לפיכך, כאשר נמצאים בבית מלון שיש בו מאפייה של גויים, וידוע שמשתמשים לאפיית הלחם רק במרכיבים כשרים ואין מושחים את התבניות בשומן מן החי, ניתן לאכול מן הלחם. במקום שאין בו מאפייה, והיהודי נמצא בשעת אפיית הלחם, ניתן להשתתף באפייה וכך הלחם יהיה מותר, או לפחות ניתן להזמין מראש לחם בתשלום, כך שהגוי יאפה את הלחם בידיעה שהוא עומד למכירה. בדיעבד, אם הלחם כבר נאפה על ידי הגוי לצורך עצמו, ניתן לקנותו ולאוכלו רק אם אין ניתן להשיג מידע על שכיחות ה’חדש’ לפי הזמן והמקום.

להשיג לחם אחר בסביבה. כמובן, גם בבית פרטי של גוי יש לוודא את כשרות מרכיבי העיסה. נוסף על שאלות אלו, פעמים רבות ישנם בלחם מרכיבים נוספים, העלולים להיות אסורים. יש להיזהר מלצרוך לחם ארוז הנמכר בחנויות. רוב סוגי הלחמים הללו מכילים חומרים משפרי אפייה ושומרי טריות שאינם כשרים (לדוגמא: הרכיב “אמולסיפייר” מיוצר משומן מן החי). כאשר קונים לחם במאפייה עצמה, יש לברר אם הוא מיוצר מחומרים בסיסיים בלבד או שיש בו תוספים. עוד יש לברר אם אין מושחים את התבניות בשומן אסור. כאשר קונים לחם בחנות, יש לברר עם יהודים מקומיים, אלו סוגי לחם ומאלו מאפיות מוחזקים ככשרים.

מוצרי חלב, דברי מאפה ועוד, המשיכו לבקר במדריך לקבל מידע אודותם.

קרא עוד

תגובות

No comments found.

add comment

הוספת מודעה בלוח מזל טוב
שם מלא של בעל האירוע
אירוע
עיר מגורים
ה' אלול ה'תשע"ח
מזל טוב
SUCCESS

הוספת מודעה בלוח פרסום

תוכן המודעה:

פרטי המפרסם:

הוספת מודעה בלוח אבידות ומציאות

תוכן המודעה:

פרטי המפרסם:

הוספת עלון

פרטים לפרסום:

סמן את שפת העלון:

העלאת קובץ מהמחשב

הוספת מודעה

פרטים:

העלאת קובץ מהמחשב
ניתן להעלות קבצים בגודל מקסימום 500×800 פיקסלים

1.0 from the developers at SW Agency.